Cadeaus voor elk huwelijksjubileum

Door Albelli op 9 oktober 2024

Zoveel jaar getrouwd en op zoek naar het perfecte cadeau? Bij ons vind je zeker wat je zoekt, van persoonlijke aandenkens tot creatieve ideeën voor elke mijlpaal. Of het nu om 1 of 25 jaar gaat, onze originele tips maken elk huwelijksjubileum onvergetelijk.

Elk huwelijksjubileum is een mijlpaal en een reden voor een feestje. Of je nu je eigen cadeau maakt of er eentje zoekt voor een bevriend stel, elk jubileum heeft zijn eigen unieke betekenis en traditie. Van de eenvoud van papier voor jaar één tot de grootsheid van goud voor vijftig jaar: deze traditionele thema’s vertegenwoordigen de reis van de liefde. Heb je even geen cadeau-ideeën? Wij hebben een heleboel attente, persoonlijke opties voor je verzameld om elk jubileum in stijl te vieren.

Cadeaus voor huwelijksjubilea per jaar

Huwelijksjubilea worden al eeuwenlang gevierd. De bijbehorende tradities evolueerden in de loop van de tijd. De gewoonte om cadeaus te geven voor bepaalde jaren gaat terug tot de Romeinen, die 25 jaar huwelijk markeerden door kransen van zilver uit te wisselen.

Tegenwoordig wordt elk huwelijksjubileum geassocieerd met een ander cadeauthema, dat de kwaliteiten symboliseert die een relatie duurzaam maken. Of het nu de eenvoud van papier, de stevigheid van hout of de glans van zilver is. We hebben een complete lijst van deze traditionele thema’s en unieke cadeau-ideeën voor je samengesteld, zodat je elk jubileum onvergetelijk maakt.

Complete lijst met cadeaus voor elk huwelijksjubileum

  • 1 jaar getrouwd: papier
  • 2 jaar getrouwd: katoen
  • 3 jaar getrouwd: leer
  • 4 jaar getrouwd: fruit/bloemen
  • 5 jaar getrouwd: hout
  • 6 jaar getrouwd: ijzer
  • 7 jaar getrouwd: wol/koper
  • 8 jaar getrouwd: brons
  • 9 jaar getrouwd: aardewerk
  • 10 jaar getrouwd: tin/aluminium
  • 11 jaar getrouwd: staal
  • 12 jaar getrouwd: zijde/linnen
  • 13 jaar getrouwd: kant
  • 14 jaar getrouwd: ivoor
  • 15 jaar getrouwd: kristal
  • 20 jaar getrouwd: porselein
  • 25 jaar getrouwd: zilver
  • 30 jaar getrouwd: parel
  • 35 jaar getrouwd: koraal
  • 40 jaar getrouwd: robijn
  • 45 jaar getrouwd: saffier
  • 50 jaar getrouwd: goud
  • 55 jaar getrouwd: smaragd
  • 60 jaar getrouwd: diamant
  • 65 jaar getrouwd: briljant
  • 70 jaar getrouwd: platina
  • 75 jaar getrouwd: albast
  • 80 jaar getrouwd: eik

Speciale huwelijksjubilea

Cadeau voor als je 1 jaar getrouwd bent: papier

Jullie eerste jaar samen is als een blanco canvas, klaar om gevuld te worden met herinneringen, plezier en alle kleine momenten die het leven zo bijzonder maken. Papier wordt traditioneel gezien als het perfecte symbool voor deze mijlpaal, omdat dit het begin van een nieuw hoofdstuk voor jullie als stel voorstelt.

Een gepersonaliseerd fotoboek dat jullie eerste huwelijksjaar vastlegt is een mooie manier om die speciale momenten opnieuw te beleven. Ben je juist op zoek naar iets leuks voor vrienden of familie? Dan is gepersonaliseerd briefpapier of een notitieboekje een geweldig idee. Of hou het simpel: een mooie kaart met een paar goed gekozen woorden valt altijd in goede aarde.

Cadeau voor als je 5 jaar getrouwd bent: hout

Hout, stevig, robuust én duurzaam, staat symbool voor het vijfjarig huwelijk. Denk daarom bij het cadeau aan iets met een natuurlijke touch. Een ingelijste foto in een stijlvolle houten lijst is een tijdloze manier om je favoriete herinneringen centraal te stellen.

Pak je het liever iets creatiever aan? Dan is een houten snijplank met gegraveerde tekst iets voor jou. Dat is een praktisch en persoonlijk cadeau, perfect voor wie van koken houdt. Of het nu voor je partner, familie of bff is: dit unieke cadeau zal jarenlang met veel plezier gebruikt worden.

Cadeau voor als je 10 jaar getrouwd bent: tin/aluminium

Tin of aluminium zijn de traditionele symbolen die staan voor tien jaar vol liefde. Een creatief cadeau-idee voor een 10-jarig huwelijksjubileum: vereeuwig je favoriete foto van het gelukkige stel op aluminium wanddecoratie. Het is een moderne en opvallende manier om een belangrijk moment in het leven van het jubilerende bruidspaar te laten zien.

Op zoek naar iets subtielers? In een gepersonaliseerde tinnen herinneringsdoos kun je speciale spullen bewaren. Of het nu oude liefdesbrieven, concertkaartjes of vakantiefoto’s zijn, koester die kostbare momenten.

Cadeau voor als je 20 jaar getrouwd bent: porselein

20 jaar getrouwd, dat is geen kleinigheid. Porselein staat symbool voor de duurzaamheid van een lange relatie: mooi, delicaat en de moeite waard om voor te vechten. Een klassiek cadeau-idee voor een 20-jarig jubileum is een porseleinen servies of een paar theekopjes. Een leuke manier om de traditie eer aan te doen.

Om het iets creatiever te maken kun je een knutselmiddag organiseren en je eigen servies beschilderen met de kids. Borden of mokken die versierd zijn met tekeningen of kleine berichtjes zijn een leuke manier om het 20-jarig jubileum te vieren. Het is een heel persoonlijk cadeau, maar ook ideaal om iedereen bij het feest te betrekken.

Cadeau voor als je 25 jaar getrouwd bent: zilver

Wauw, 25 jaar getrouwd! Dat is een enorme mijlpaal en zilver, de materiaalsoort van dit jubileum, vertegenwoordigt de glans en kracht die horen bij een kwart eeuw liefde. Het is een kans om terug te kijken op alle momenten die jullie relatie door de jaren heen hebben laten stralen.

Een klassiek cadeau-idee voor een 25-jarig huwelijk is het laten afdrukken van één speciale of een hele reeks foto’s. Daar zoek je dan de perfecte zilveren lijst bij. Wat dacht je van gepersonaliseerde zilveren sieraden? Dat kan een armband, ketting of ring zijn, die gegraveerd is met de datum, initialen of een korte boodschap.

Cadeau voor als je 30 jaar getrouwd bent: parel

Het vieren van een 30-jarig jubileum is iets heel bijzonders. Deze mijlpaal wordt gesymboliseerd door de parel, bekend om haar zeldzaamheid, schoonheid en de tijd die ze nodig heeft om te groeien. Een perfect cadeau voor je partner is dan ook een mooi sieraad met een of meerdere parels in combinatie met een lieve kaart. Succes verzekerd!

Zijn het juist je ouders, vrienden of familie die 30 jaar getrouwd zijn? Dan is een fotolijst met parelmoeren accenten een eenvoudig, maar betekenisvol cadeau-idee en een mooie manier om een favoriete herinnering van de afgelopen jaren uit te lichten. Combineer het met een kaart waarin je de mooiste momenten van de afgelopen 30 jaar beschrijft en je hebt het perfecte jubileumcadeau te pakken.

Of je nu je eigen mijlpaal viert of familie en vrienden helpt om hun huwelijksjubileum onvergetelijk te maken: het kiezen van het juiste cadeau is een belangrijk onderdeel. Van attente aandenkens tot creatieve, persoonlijke verrassingen: deze jubileumcadeaus weerspiegelen niet alleen de jaren die al achter jullie liggen, maar staan ook voor de momenten die nog gaan komen. In welke fase van de reis jij je ook bevindt, een hartverwarmend cadeau, groot of klein, herinnert ons allemaal aan de kracht van liefde en toewijding.