Onze handige checklist om een zomerfotoboek te maken

Door Albelli op 2 september 2024

De zomer is volop bezig! Staan jouw herinneringen nog steeds op je fotorol, wachtend om gedeeld te worden? Ontdek onze handige checklist om jouw zomerfotoboek af te werken zodat je die met trots aan iedereen kunt tonen.

De zon schijnt (hopelijk) volop en het mooie weer geeft je zin om aan de slag te gaan. Je wilt iets speciaals maken. Wat dacht je van een zomerfotoboek? Bundel jouw foto’s in een fotoboek en herbeleef al die zomerse momenten. Ontdek onze stap-voor-stap handleiding en ga zelf aan de slag.

Zomerfotoboek? Check!

Het eerste wat je nodig hebt om een fotoboek te maken zijn zonnige zomerfoto’s. Kies jouw favoriete foto’s van je fotorol. Van spontane selfies met familie waar iedereen een gek gezicht maakt, tot panoramische foto’s van het strand (of de bergen of de stad). Welke mooie zomerfoto’s je ook hebt, in jouw zomerfotoboek kan je ze allemaal tonen. Ben je nog op zoek naar wat inspiratie voor leuke foto’s van jouw zomervakantie? Ontdek er alles over in ons blogbericht.

Een zomers thema

Heb jij al een thema gekozen voor jouw zomerfotoboek? Of je nu op vakantie ging naar een tropisch eiland, op citytrip of een weekendje weg met familie, wij hebben het ideale themaboek voor jou. Jouw zomervakantie was gevuld met mooie herinneringen en heel wat foto’s, dus dan wil je een fotoboek dat er perfect bij past.

Een caption bij jouw momenten

Elke foto draagt een herinnering met zich mee. Soms is een caption handig. Denk aan de datum van jouw vakantie, de leukste locatie van de zomer of geef gewoon wat meer context bij al die grappige foto’s. En niet te vergeten, jouw zomerfotoboek heeft nog een titel nodig. Iets dat laat uitschijnen dat dit de beste zomer ooit was.

Jouw zomerfotoboek met een persoonlijke toets

Wanneer je jouw fotoselectie en titel gemaakt hebt, is het tijd om een persoonlijke toets toe te voegen. Experimenteer eerst met lay-outs en diverse achtergronden. Er is niets zo perfect voor een fotoboek van jouw zomervakantie als een felgele achtergrond vol palmbomen. Of kies voor een van onze vooraf ontworpen lay-outs en creëer de perfecte zomerse sfeer. Eens je zomerfotoboek klaar is, kies je enkel nog het papier. Liever een glanzende afwerking om jouw leukste momenten extra glans te geven of hou je het bij de klassieke look?

Ziezo, nu heb je een perfect zomerfotoboek gemaakt waarin je telkens terug kunt kijken naar de leukste momenten van de zomer. Je kan er bovendien inspiratie uithalen voor nieuwe zomerse avonturen. Klaar om creatief aan de slag te gaan? Ontdek ons assortiment fotoboeken en leg je herinneringen vast.